A hipnózis egy módosult tudatállapot, az agy működésének egy természetes folyamata, amit mindenki átél, például mielőtt elalszunk. A hipnózis folyamán ezt az állapotot kicsit meghosszabbítjuk, és eközben dolgozhatunk életproblémáink megoldásán, terveinken, vágyainkon.

A hipnózis segíthet megoldani a belső konfliktusokat, segít a pozitív gondolkodásban, és szinte életünk minden területén felhasználhatjuk javítván általános testi, lelki  egyensúlyunkat. 

Az idegesség, az állandó boldogtalanság a belső konfliktusok mellékhatása. A hipnózis során megérthetjük belső konfliktusainkat. Ezáltal lehetségessé válik a konstruktív probléma megoldás, a módosítás, a gyökeres változás és változtatás. 

Mindenkit meg lehet hipnotizálni? Igen, mivel ez egy teljesen természetes állapot, ébredés után és elalvás előtt mindenki keresztülmegy rajta. Viszont ellen lehet állni a hipnózisnak is ugyanúgy, mint ahogy képesek vagyunk ellenállni az elalvásnak is. 

Mikor érdemes segítséget kérni? Ha valaki huzamosabb időn keresztül ideges és feszült, vagy rossz a közérzete, ha állandó fáradtsággal küzd, ha lelki gondjai vannak, ha testi/fizikai problémái lelki hátterére kiváncsi, ha úgy érzi, nehéz a kollégákkal kijönni, vagy társ- illetve párkapcsolati problémái vannak, ha iskolai, szexuális vagy házassági gondokkal küzd, ha egyszerűen csak állandóan ingerlékeny, rosszkedvű, zsémbes és mogorva, és úgy gondolja, hogy nem sokat kapott az élettől, vagy ha feldolgozatlan gyászban van, akkor igen, a hipnózis alkalmas módszer a változásra, a problémák megoldására.